Makkelijk geld besparen

Het kost wat werk om geld te besparen, het is natuurlijk veel makkelijker om je oude rekeningen en abonnementen gewoon te blijven betalen. het scheelt een hoop uitzoekwerk. Maar het kan echt de moeite waard zijn! Zeker als je zorgt dat je de besparing spaart of investeert.

In dit artikel sommen we de grootste en makkelijkste besparingen op, natuurlijk kun je op onze website nog veel meer tips vinden over het besparen van geld.

De zorgverzekering

Je mag begin elk jaar wisselen van zorgverzekering, het is dus zaak om voor het eind van het jaar een keuze te maken. Overstappen van zorgverzekering kan een besparing van tientallen euro’s per maand opleveren. Zorg dat je verschillende zorgverzekeringen vergelijkt. Het kost slechts een aantal minuten en er zijn diverse tools op internet voor aanwezig. Kies je een zorgaanbieder die €10 per maand goedkoper is dan levert dat een besparing van €120 per jaar op.

Schulden

Veel Nederlanders kampen met schulden. De grootste en meest gebruikte schuld is de hypotheek. Daar komen we later op terug. Er zijn ook veel mensen met andere leningen zoals een persoonlijke lening, lease, rood staan en credit cards.

Zorg eerst dat je een overzicht van je schulden hebt, zet ze op een rij. Maak dan een plan om ze zo snel mogelijk af te lossen. Begin met de schuld die de hoogste rente heeft. Zo betaal je bij een persoonlijke lening al gauw tussen de 7% en 10% rente, rood staan kost al gauw 8% tot 13% rente, enorm dus! Door de lening met de hoogste rente eerst af te betalen neemt de rentedruk af. Er zijn echter nog talloze andere strategieën om schulden af te lossen.

Zeg rood staan op, zorg dat je de openstaande rekening bij je creditcard elke maand aflost of zeg deze ook op. En zorg dat je geen schulden meer maakt. Leen niet voor een auto/keuken/electronica of andere luxegoederen.

Wist je dat rood staan al snel 12% per maand kost?

Abonnementen en vaste lasten

Terugkerende kosten zijn de grootste vijand van zuinig leven. Je kunt nog zo veel geld verdienen, als je elke maand niets overhoudt wordt je nooit rijk. Vraag jezelf af wat je echt nodig hebt en wat je kunt missen, wees vooral kritisch of je het echt nodig hebt. Wat snelle manieren:

Zeg een abonnement op een tijdschrift op, koop hem af en toe los of probeer het digitaal te vervangen.
Zeg de krant op en lees deze online.
Stap over op een sim-only abonnement met je huidige telefoon. Heb je die Iphone 6 echt nodig? Of kun je nog wel een jaar met je Iphone 5 verder?
Vergelijk je verzekeringen zoals de autoverzekering, reisverzekering, opstalverzekering enz. Vaak kunnen deze een stuk goedkoper.
Stap over naar een goedkopere tv/internet provider. Of ga voor een goedkoper abonnement, heb je echt al die zenders nodig? Heb je die vaste telefoon ook echt nodig?
Kijk of je recht hebt op subsidies. Denk aan huursubsidie, zorgtoeslag enzovoorts.
Betaal jezelf eerst. Door dit te doen zorg je dat je altijd spaart, ongeacht wat je daarna uitgeeft.
Er is geen excuus om niet te gaan besparen, je hebt alleen jezelf ermee als je het niet doet.

Review

  • My First Parameter 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

author-avatar

This author has not supplied a bio yet.

No Replies to "Makkelijk geld besparen"