Iedereen kan leren beleggen

Bij beleggen denk je niet gelijk aan leren. Toch is het zo dat bijna iedereen die gaat beleggen dit doet zonder zich voor te bereiden. Men leest zich meestal wel vlug in over welke mogelijkheden er zijn of over de risico’s maar daar blijft het meestal bij.

Dat is toch best vreemd. Want voor bijna alles wat je doet leer je wel. Zo ga je eerst op les als je wilt zeilen, skiën, snowboarden en ga zo maar door.

Het is wijs om je goed te informeren over het beleggen. Hier zijn verschillende manieren voor. Zo zijn er talloze websites die je tips, tricks, nieuwtjes en blogs tonen over beleggen. Het nadeel hiervan is dat deze websites niet altijd even objectief zijn en zelf ook producten aanbieden. Hierdoor krijg je geen volledig en transparant beeld over beleggen en worden rendementen vaak veel rooskleuriger afgespiegeld dan dat ze zijn. Daarom raden we iedereen ook aan te leren beleggen.

Cursus beleggen

Een van de mogelijkheden om het beleggen te leren is een cursus beleggen. Hierbij kan het beleggingsinstituut van André Brouwers je van dienst zijn. Zei bieden allerlei cursussen aan waarmee u kunt leren beleggen, een cursus voor gevorderden en cursussen die verdiepen in het thema beleggen. Ze hebben ruime ervaring in het aanbieden van cursussen, er zijn al meer dan 25.000 beleggers geholpen bij het beleggen.

Je kunt kiezen uit diverse trainingen.

1. Weekend Cursus Beleggen: Rendement met beleggen

Deze cursus duurt zoals de titel al vermoed een weekend. In dit weekend wordt het beleggen in de breedste zin van het wordt geleerd. Alles wat met beleggen te maken heeft komt langs en wordt ook wel de beste cursus voor het beleggen voor beginners genoemd. Deze 2daagse cursus kost 497 euro en leert u beleggingsrisico’s te beheersen, op deze manier kun je al snel meer rendement halen. In deze cursus gaat men ook in op strategie, discipline en geld management. Doordat de focus ligt op de praktijk heb je er ook direct wat aan, je kunt alles wat je leert gelijk toepassen.

2. Trade Week

In de trade week worden mensen die al beleggen doorgetraind tot traders. Deze cursus die een week duurt begeleid beginnende en gevorderde beleggers naar een goede aanpak in het trade systeem. U kijkt mee met professionals, leert nieuwe technieken en de markt op een andere manier bekijken. Tijdens deze cursus handelt u ook live en kijken onze professionals mee. Dit is uniek in de training wereld an helpt u zeker verder.

3. Coaching

Het Beleggingsinstituut biedt ook coaching aan. Hiermee wordt je een schooljaar lang opgeleid en begeleid. Je komt 7 keer bijeen op Beursplein 5. En u kunt alles gelijk in de praktijk toepassen. Je leert verschillende methodieken en de methodiek die het beste bij je past wordt uitbouwt. Zo wordt je persoonlijk verder geholpen.

Typen investeringen

Aandelen

Aandelen worden beschouwd als een groei-investering omdat ze kunnen helpen de waarde van uw oorspronkelijke investering op middellange tot lange termijn te laten groeien.

Als u aandelen bezit, kunt u ook inkomsten ontvangen uit dividenden, die in feite een deel zijn van de winst van een bedrijf dat aan haar aandeelhouders wordt uitgekeerd.

Natuurlijk kan de waarde van aandelen ook lager zijn dan de prijs die u ervoor betaalt. Koersen kunnen van dag tot dag volatiel zijn en aandelen zijn over het algemeen het meest geschikt voor langetermijnbeleggers, die deze ups en downs gemakkelijk kunnen doorstaan.

Ook bekend als aandelen, hebben aandelen in het verleden een hoger rendement opgeleverd dan andere activa, aandelen worden beschouwd als een van de meest risicovolle soorten beleggingen.

Vastgoed

Vastgoed wordt ook beschouwd als een groei-investering omdat de prijs van huizen en ander vastgoed aanzienlijk kan stijgen op middellange tot lange termijn.

Maar net als aandelen kan ook onroerend goed in waarde dalen en het risico van verliezen met zich meebrengen.

Het is mogelijk om direct te investeren door een woning te kopen maar ook indirect via een vastgoedbevak.

Defensieve investeringen

Deze zijn meer gericht op het consistent genereren van inkomsten dan op groei, en worden beschouwd als een lager risico dan groei-investeringen.

Het bekendste type vastrentende beleggingen zijn obligaties, die in wezen zijn wanneer regeringen of bedrijven geld lenen van beleggers en hen een rente in ruil daarvoor betalen.

Obligaties worden ook beschouwd als een defensieve belegging, omdat ze over het algemeen een lager potentieel rendement en lagere risiconiveaus bieden dan aandelen of onroerend goed.

Ze kunnen ook relatief snel worden verkocht, net als contanten, hoewel het belangrijk is op te merken dat ze niet zonder het risico van kapitaalverliezen zijn.

No Replies to "Iedereen kan leren beleggen"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.