7 Extreem gezonde en smakelijke gerechten gemaakt van aardappel

Als het gaat om het samenstellen van uw lijst met ‘gezonde maaltijden’, is de aardappel een zetmeelrijke basis die vaak een slechte reputatie krijgt. Aardappelen worden meestal gekookt op een manier die meer kwaad dan goed doet voor uw dieet, maar als ze niet gebakken of gesmoord zijn in kaas en spek, zijn ze echt uitstekend voor u – zoals deze aardappelgerechten zullen aantonen. We hebben een aantal geweldige recepten voor je gezocht die niet alleen voedzaam maar ook gezond zijn.

Krokante Rozemarijn Aardappelen

Je kunt niet fout gaan met een recept voor geroosterde aardappelen, omdat het past bij bijna alles wat je voor het avondeten kookt. Het is ook een gezonde en snelle methode om aardappelen te bereiden. Snijd gewoon een paar aardappelen (zou geweldig zijn als het vastkokende aardappelen zijn), meng ze met olijfolie en rozemarijn, breng op smaak met zout en peper en bak ze vervolgens in een ovenschaal. Het is gemakkelijk te doen en voordelig voor u.

Knoflook Aardappelpuree

Aardappelpuree maken is altijd een goede keuze bij twijfel. Het bijgerecht is niet alleen het ideale romige canvas voor elke garnering, van knoflook tot vers gesneden bieslook, spek en gebakken spinazie, tot geroosterde uien en groene paprika’s, maar het werkt ook goed als topping voor een burger of sandwich.

Aardappelpuree

Dit is geen fout die je ziet: deze aardappelen worden geplet, niet gepureerd, wat betekent dat ze knapperig zijn aan de oppervlakte maar zacht van binnen, en ja, je slaat ze met je handen kapot om dit te bereiken. Wie zegt dat je geen plezier kunt hebben terwijl je aan het koken bent? Deze aardappelen zijn heerlijk als alternatief voor hash browns voor diner of brunch. Even een pro-tip hier, als je Annabelle aardappelen gebruikt, word je nog meer verliefd op het gerecht.

Gerookte Paprika Chips

En nu hebben we zelfs nog een andere manier om van onze favoriete aardappelchips te genieten! Deze frites daarentegen hebben een rokerige smaak dankzij de paprika en illustreren nogmaals dat handgemaakte frites superieur zijn aan alle soorten die in de snack afdeling van de winkel te vinden zijn.

Gebakken Zoete Aardappel Friet

Zoete aardappelen bieden enkele belangrijke voordelen ten opzichte van gewone aardappelen, waaronder een hoog vezel- en vitamine A-gehalte. Bovendien, wanneer deze aardappelen worden gekookt of geroosterd, versterken hun natuurlijke suikers. Als je het combineert met een scheutje cayennepeper, heb je frietjes die je diner absoluut zullen transformeren.

Gezondste Aardappelsalade

Aardappelsalades bij een typische zomerbarbecue worden meestal verdronken in mayonaise. Door Dijon en azijn aan de mix toe te voegen, konden we de benodigde hoeveelheid olie echter verminderen. Maak je geen zorgen, de maaltijd smaakt nog steeds net zo heerlijk als gewoonlijk, zelfs met deze veranderingen.

Gebakken Aardappelpartjes

Het is een veelzijdig bijgerecht dat goed past bij alles, van zalm tot hamburgers. Krokant aan de oppervlakte, zacht van binnen en perfect gekruid, deze schoonheden zijn een must-try. Ze zijn ingesmeerd met gezouten boter en licht gekruid met koosjer zout en zwarte peper. Je zou ze natuurlijk ook zonder recept kunnen maken, maar de verhoudingen en timing in deze zorgen ervoor dat ze elke keer weer precies goed uitkomen.

No Replies to "7 Extreem gezonde en smakelijke gerechten gemaakt van aardappel"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.