We kunnen er niet omheen dat het invoeren van een auto vanuit het buitenland je nog steeds heel veel geld kan besparen. Het is niet voor niets dat de cijfers voor het importeren van voertuigen jaarlijks een sterke stijging laten zien. Of het nu gaat om het importeren van gebruikte auto’s, of voertuigen in een leeftijd tot twee jaar oud, een auto invoeren is zo populair omdat het behoorlijk geldbesparend kan zijn.
Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je van plan bent om een auto te laten importeren vanuit het buitenland en daarmee flink op de kosten wilt gaan besparen. Doe je dit op de juiste manier? Dan kan het voordeel voor het invoeren van een auto zelfs oplopen tot duizenden euro’s. Doe je het fout, dan ligt een flinke financiële misser op de loer. In dit artikelen vertellen we precies waar je op moet letten als je een flinke besparing tegemoet wil zien bij de invoer van een auto vanuit het buitenland.
Hoe geld besparen met de invoer van een auto vanuit het buitenland?
Wil je graag een gebruikte of nieuwe auto kopen in bijvoorbeeld Duitsland? Dan kun je een flink stuk voordeliger uit zijn. Dit komt omdat Duitsland een andere afschrijving hanteert voor auto’s dan Nederland. Op deze manier is het voor jou niet alleen mogelijk om relatief goedkoop een auto in te laten voeren, maar heb je ook nog eens het voordeel dat deze auto’s qua opties vaak luxer en completer zijn uitgerust dan de standaard modellen in Nederland.
Ook is het ruime aanbod van jonge occasions een goede reden om een auto te laten invoeren. Mede door de crisis, zijn er in ons eigen land de laatste periode niet zo gek veel nieuwe voertuigen verkocht. Wel is er in die periode een groot deel voertuigen geëxporteerd. Hierdoor is er voor de consument in Nederland niet alleen minder keuze in de zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto, maar is het invoeren van een auto ook steeds populairder geworden.
Geld besparen op de BPM én de BTW? Ook bij het invoeren van een jonge auto
Zo kan de aanschaf van een relatief jonge occasion in Nederland flink prijzig zijn, zo totaal anders is dat in bijvoorbeeld Duitsland. Dit komt door een kleine aanpassing in de wet. Hierdoor heb je dus de mogelijkheid om flink wat geld te besparen als je een auto wil laten invoeren uit het buitenland. Iedereen heeft wel eens gehoord van BPM.
Zeker als je wel eens een nieuwe auto hebt aangeschaft, kan het bedrag wat je aan BPM moet betalen nog wel eens flink tegenvallen. Een relatief voordelige aanschaf kan dan alsnog flink in de papieren lopen. Als je een auto vanuit Duitsland wil laten invoeren kun je als koper dus profiteren van deze aanpassing. Knappe koppen vinden namelijk dat wanneer je een auto koopt in het buitenland met weinig kilometers op de teller, deze niet meer gezien mag worden als nieuw maar als occasion. Bingo! Want juist daarom kunt je flink veel geld besparen op de aanschaf van jouw auto als je deze invoert.
Dit financiële voordeel kan oplopen tot wel 30-50% minder op de Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen die je verschuldigd bent. Uiteraard moet je ook in Nederland nog een restje aan BPM betalen voor jouw ingevoerde auto. Wel is het zo dat deze wordt berekend op de zogenaamde marktwaarde, en dus niet op de gebruikelijke nieuwwaarde van de auto. Ook de BTW-tarieven die in Duitsland worden gehanteerd bij de aankoop van een voertuig liggen fors lager. Zo betaal je in Nederland als snel 21% BTW, terwijl Duitsland “slechts” een BTW-percentage van 19% hanteert.
Misschien lijkt dit in eerste instantie geen behoorlijke besparing, maar kan behoorlijk wat voordeel opleveren als je een zo goed als nieuwe auto gaat invoeren vanuit het buitenland. Hoe het met de garantie zit als je een auto wilt laten invoeren? Maak je daarover maar geen zorgen. Omdat Europa dezelfde garantieregels hanteert, kun je met een ingevoerde auto vanuit bijvoorbeeld Duitsland gewoon rekenen op de garantie die je gewend bent te krijgen in Nederland. Besparen op het invoeren van een auto is dus makkelijker dan je denkt!
No Replies to "Een auto invoeren. Hoeveel geld bespaar je daar eigenlijk mee?"