Betaal jezelf eerst

Het is tevens moeilijk vol te houden, je kunt dat geld immers goed ergens anders voor gebruiken. Je kunt je telefoonrekening betalen, een nieuwe smartphone aanschaffen en zo zijn er nog talloze luxe goederen die je wel graag wilt hebben.

Wat betekent betaal jezelf eerst nou eigenlijk?

Betaal jezelf eerst betekent: Voordat je de rekeningen, boodschappen, de huur of wat dan ook betaald, zet je een deel van je inkomen opzij om te sparen. Zet dit opzij op een spaarrekening of investeer het. Maar de eerste rekening die je betaald zou aan jezelf moeten zijn. Als je hier vroeg genoeg mee begint zul je uiteindelijk veel vermogen opbouwen.

Waarom zou ik mezelf eerst betalen?

Als je net bent begonnen in de echte wereld lijkt sparen onmogelijk. Je hebt je huur, een auto die afbetaald moet worden, studieschuld, boodschappen en je wilt wel eens wat leuks doen. Natuurlijk wil je sparen maar er is aan het eind van de maand geen geld over. En daar ligt nu juist het probleem, de meeste mensen sparen wat er overblijft. Na alle rekeningen en alle andere uitgaven.

Als je daar vanaf wilt moet je snel actie ondernemen want er zijn altijd redenen om het uit te stellen, denk aan vakanties, een bruiloft of een nieuwe auto, daar moet je toch ook voor sparen?

Jezelf eerst betalen geeft je vrijheid – het opent een wereld van mogelijkheden.

Hier zijn 3 redenen waarom je nu moet beginnen met jezelf betalen in plaats van het jaar na jaar uit te stellen:

Als je jezelf eerst betaald, zet je het spaargeld mentaal op de eerste plaats.
Je verteld jezelf dat je zelf belangrijker bent dan een telefoonbedrijf of huurbaas. Spaargeld opbouwen is een krachtige motivator.
Jezelf eerst betalen moedigt gezonde financiële keuzes aan.
De meeste mensen geven hun geld in de volgende volgorde uit: rekeningen, leuke dingen, sparen. Het is niet vreemd dat bijna niemand wat over houdt aan het eind van de maand. Als je het sparen naar voren schuift: sparen, rekeningen, leuke dingen ben je in staat je geld weg te zetten voordat je redenen rationaliseert om het uit te geven.
Door jezelf eerst te betalen bouw je een cash buffer op die je in de echte wereld kunt gebruiken.
Regelmatige inleg in je spaargeld zorgt er voor dat je eenvoudig een appeltje voor de dorst spaart. Je kunt het geld gebruiken om tegenslagen op te vangen, een huis te kopen of aanbetalen, voor je pensioen. Jezelf eerst betalen geeft je vrijheid – het opent een wereld van mogelijkheden.
Heb jij ooit iemand ontmoet die niet wou dat hij of zij eerder was begonnen met sparen? Niemand verteld zichzelf “Sparen was een fout”. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, start nu met sparen! En als je al spaart, overweeg het bedrag dan te verhogen indien mogelijk.

Hoe betaal je jezelf eerst?

De beste manier om een spaargewoonte aan te leren is door het proces zo makkelijk mogelijk te maken. Automatiseer het, maak het onzichtbaar. Een onderdeel van je spaarplan is waarschijnlijk je pensioen. Maar vergeet niet ook te sparen voor zaken als een huis, bruiloft of een nieuwe auto (om de oude te vervangen, niet als luxeauto).

Om te starten open je een online spaarrekening met de beste rente en zonder kosten. Dit moet jee eerste uitgave zijn als je je loon ontvangt, probeer automatisch te sparen.

De grootste barrière is het bedrag vinden om te sparen, veel mensen denken dat het onmogelijk is. maar bijna iedereen kan wel 1% van zijn inkomen sparen. Dat is maar 1 cent per euro. Een sceptisch persoon zal je vertellen dat 1% sparen geen nut heeft. Maar als hij daarmee begint zal hij vrij snel proberen 3% of zelfs 5% van zijn inkomen te sparen. Met het groeien van zijn spaarpercentage groeit zijn stapel met geld.

Als je het moeilijk vind om geld apart te zetten omdat je niet rondkomt overweeg dan je volgende loonsverhoging apart te zetten. Als je inkomen stijgt zet deze extra’s dan apart voor je pensioen en spaarplan.

Een goede manier om uit te vinden wat je overhoudt is door het maken van een begroting.

Review

  • My First Parameter 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

author-avatar

This author has not supplied a bio yet.

No Replies to "Betaal jezelf eerst"