5 Dingen die je met je bonus zou moeten doen

Niet elke werknemer krijgt het en het is de laatste tijd vaak wegbezuinigd: de bonus! Mocht je het geluk hebben wel een bonus te ontvangen dan hebben wij 5 tips waarmee je deze goed kan besteden.

Het is heel verleidelijk om je bonus te consumeren, dat paar mooie maar dure schoenen zijn nu ineens binnen handbereik. Je kunt er snel nog even een weekendje tussenuit of je koopt wat extra cadeaus tijdens de feestdagen. Allemaal leuke zaken maar je hebt er volgend jaar niets meer aan. Overweeg eens het geld slim te besteden.

1. Spaar het

Heb je al een noodfonds? Is je buffer groot genoeg? Dit kan de tijd zijn om te starten! Sparen helpt je een buffer op te bouwen waarmee je latere tegenslagen kunt opvangen. Dus open die nieuwe spaarrekening en begin met het sparen van je bonus!

2. Los je schulden af

Heb je nog een creditcard schuld openstaan? Sta je rood? Heb je andere schulden? Betaal deze af. Door je bonus te gebruiken merk je er verder niets van maar je kunt zo wel schulden afstrepen! Die nieuwe tv lijkt nu verleidelijker, maar bedenk hoe je je zult voelen als je 2015 schuldenvrij begint.

3. Investeer het

Heb je aandelen? Kun je extra opzij zetten voor je pensioen? Doe het dan met je bonus. Vind je het eng om te investeren? Open dan een spaarrekening bij een andere bank waarbij je geen geld opneemt maar alleen stort. Stort hier dan het geld en laat het voorlopig staan. Neem het alleen op om meer rendement te behalen, niet om op te maken.

4. Repareer iets

Is er iets in je huis kapot of aan vervanging toe? Gebruik je bonus, je zult het uiteindelijk toch moeten vervangen en heb je er dan wel geld voor? Is je cv bijvoorbeeld meer dan 15 jaar oud? Vervang hem dan door een zuinige hr++ ketel, dan bespaar je ook nog eens om je energie kosten.

5. Los extra af op je hypotheek

Stop het geld in je huis! Door extra op je hypotheek af te lossen gaan je maandlasten omlaag. Daar pluk je elke maand weer de vruchten van! Staat je huis onder water? Dan kan dit helpen om het financiële gat tussen de waarde van de woning en de hypotheek te dichten. Bekijk wel eerst even goed welke voorwaarden je hypotheekverstrekker biedt mbt het extra aflossen.

Probeer eens slim met je bonus om te gaan in plaats van het allemaal uit te geven. Door slim met extraatjes om te gaan kun je later fors meer over houden.

Review

  • My First Parameter 5.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

Score

author-avatar

This author has not supplied a bio yet.

No Replies to "5 Dingen die je met je bonus zou moeten doen"