Geld lenen met negatieve BKR registratie

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt bij wie er allemaal een lening heeft, en of deze lening netjes wordt afbetaald. Als je een lening ergens afsluit, wort dit door de leningverstrekker doorgegeven aan het BKR. Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt kun je meestal geen geld lenen bij een reguliere bank. Ook kan het lastiger zijn om een abonemment af te sluiten. Een registratie bij het BKR hoeft niet altijd negatief te zijn. Als je de maandelijkse kosten altijd betaald of de lening al hebt terug betaald, kun je gewoon geld lenen en geldt dit als positieve registratie.

Wanneer krijg je een BKR registratie?

Wanneer je geld leent boven de €250 euro en kredieten hebt die je niet meteen afbetaald, dus langer dan een maand gebruikt worden. Denk hierbij aan je creditcard. Dit kan je meteen betalen aan het eind van de maand of je stelt het een maand uit. Wanneer je het dus uitstelt wordt het geregistreed bij het BKR. Dit gebeurt in nog enkele gevallen:

  • Als je een private-lease regeling hebt.
  • Als je een doorlopend krediet of persoonlijke lening hebt.
  • Als je rood kunt staan op je betaalrekening.
  • Als je een creditcard hebt en deze niet meteen betaald.

Als je wel alles op tijd betaald heb je een positieve registratie, wanneer je minimaal twee maanden niet of te laat betaald, word je registratie negatief. Een negatieve BKR registratie kan erg lastig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je geen hypotheek kunt krijgen en niet nogmaals een lening kunt afsluiten.

Toch geld lenen met BKR registratie?

De vraag is of het verstandig is om geld te lenen als je al een achterstand hebt. Daarnaast zullen veel kredietverstrekkers een aanvraag niet goedkeuren. Er zijn echter wel een paar opties. Dit gaat vaak om minileningen. Een minilening is een klein bedrag, tot maximaal €1500 en dient ook snel weer te worden terug betaald. Zo is er minder risico voor beide partijen. Het is wel zo dat een minilening vaak hoge rentes kent. Denk aan maximaal 14%, dat is er veel. Het is dus wel mogelijk om geld te lenen met een BKR registratie, maar het gaat wel om kleine bedragen met hogere rentes.

Een klein bedrag lenen wordt een minikrediet of als minilening gezien. Een minikrediet varieert meestal van €50,- tot ongeveer €1500,-. Dit bedrag kun je bij verschillende aanbieders van minikredieten verkrijgen. Als je door tijdgebrek tijdelijk in financiele nood zit, dan kan het minikrediet een uitkomst voor je zijn. Je moet erg goed opletten bij dit soort kredieten want de rente is vaak hoog. Er zijn ook voordelen omdat het bedrag erg snel op uw rekening staat en je kunt al snel over het geld beschikken, meestal binnen 15-30 minuten. Bij de minilening of het minikrediet hoef je je niet druk te maken over uw eventuele BKR registratie want je kunt een dergelijk klein bedrag geld lenen zonder BKR toetsing. Door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken krijg je snel inzicht in wat zo’n minikrediet inhoudt en hoe hoog de rente daadwerkelijk is. Wil je een groter bedrag lenen dan 1500 euro? Dan is de minilening of een minikrediet niet geschikt.

13 Replies to "Geld lenen met negatieve BKR registratie"

Leave a reply

Your email address will not be published.