Aan de slag met beleggen, hoe doe je dat?

Steeds meer mensen gaan aan de slag met beleggen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Waar moet je op letten wanneer je begint met beleggen? En waar moet je voor oppassen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten om succesvol aan de slag te gaan met online beleggen.

Aan de slag met online beleggen

Beleggen is het kopen en verkopen van effecten met als doel het behalen van winst. Maar wat is een effect dan precies? Een effect kan van alles zijn. Toch bedoelen we hier vaan één van de volgende type producten:

  • Aandelen: met een aandeel ben je de mede-eigenaar van een bedrijf.
  • Obligaties: met een obligatie leen je geld uit aan een bedrijf.
  • Opties: met opties kan je speculeren op koersstijgingen en koersdalingen
  • Valuta’s: je kan ook speculeren op toenames en afnames van valutawaarden

Kortom; bij beleggen kan je kiezen uit verschillende soorten effecten. Wanneer het aankomt op beleggen kiezen de meeste mensen echter voor aandelen. Je kan dan ook het meeste informatie vinden over aandeelhandel.

Tips voor de handel in aandelen

Voor de handel in aandelen bestaat er niet één perfecte strategie. Denk dan ook niet dat winst gegarandeerd is. Er bestaan namelijk absoluut geen garanties wanneer je gaat beleggen in aandelen. Beleggen kan erg winstgevend zijn, maar je hebt ook altijd het risico om je volledige inleg te verliezen. Het is daarom belangrijk om je goed in te lezen en om niet al te lukraak willekeurige aandelen te kopen en verkopen.

Maar goed, hoe begin je dan met het verhandelen van aandelen? Dit doe je door eerst een account aan te maken bij een broker. Een broker is een partij die het kopen en verkopen van aandelen faciliteert voor particuliere beleggers. Het openen van een account is 100% gratis en pas zodra je een account hebt geopend kan je daadwerkelijk beginnen met beleggen.

Vervolgens zal je een aandeel moeten selecteren waarin je wilt beleggen. Hierbij kan je verschillende selectiecriteria toepassen. Sommige mensen kijken vooral naar aandelen met een gunstige verhouding tussen de huidige winst en de koers. Andere beleggers kijken meer naar het gehele economische plaatje of naar de ontwikkeling van de specifieke sector.

Pas altijd een plan toe

Het is hoe dan ook essentieel om altijd een duidelijk plan toe te passen. Ga niet als een wildeman iets kopen zonder vervolgens een plan te hebben. Bedenk wanneer je instapt, waarom je instapt en wanneer je weer uitstapt. Het oneindig vasthouden van aandelen zonder een exit strategie gaat je ook niet het hoogste rendement opleveren.

Zorg er daarom voor dat je altijd een duidelijk plan hebt zodat je niet teveel uit emotie handelt.

No Replies to "Aan de slag met beleggen, hoe doe je dat?"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.